What the ?! Bregman?

“Laten we anders gewoon onze eigen koffie branden”. Het kostte ons ongeveer twee seconden om de knoop door te hakken.

In 2013 schafte mijn broer een nieuwe koffiemachine aan. Trots als een pauw thuis met een ‘verse’ zak bonen van de verkoper meegekregen bij de aanschaf van de koffiemachine.

Oké oké, beter dan de Senseo was het wel... Ach, het is prima, misschien hadden we te hoge verwachtingen?

Wat volgde was een wekelijkse trip naar de groothandel, met z’n tweeën dronken we toch minimaal een kilo koffiebonen per week weg. In onze keuken stonden dozen met zakken vol koffiebonen van zo een beetje alle merken die te krijgen zijn. Naarmate onze vrienden en familie daar lucht van kregen, gaven we af en toe wat weg of verkochten we een doos als we een goede aanbieding hadden gescoord. Het duurde maar een paar maanden voordat we onze eigen koffiehandel hadden en er fulltime aan gingen werken. Met een vaste voorraad van ongeveer 80 verschillende soorten en 20 verschillende merken hebben we sindsdien duizenden huishoudens en bedrijven in Nederland voorzien van koffiebonen van bekende merken. Toch knaagde er altijd wat aan ons, echte verse, net geroosterde bonen zaten niet in het assortiment. We wisten best dat het lekkerder was, maar logistiek gezien is het een drama om vers geroosterde koffies van branderijen te betrekken in ruime hoeveelheden en weer op tijd te verkopen. Bovendien was het aanbod vaak net niet naar onze zin: te ingewikkeld, te duur of te langzaam. “Laten we anders gewoon onze eigen koffie branden”, zei mijn broer. Het kostte ons vanaf dat moment ongeveer twee seconden om de knoop door te hakken. Diezelfde week hadden we een heuse brandmachine staan en volgden er maanden van hobbymatige probeersels tot we iets hadden gecreëerd waar we onze naam met trots aan wilden verbinden. We gaan er met de volle 100% voor en dat laten we graag aan je merken.

Bij ons geen ingewikkelde termen, lang moeten wachten of hoge prijzen. Gewoon hele goede, ambachtelijk gebrande, mega-verse (binnen een dag na het branden bij je thuis!) en ook nog eens scherp geprijsde koffiebonen. Een combinatie die eigenlijk niet fout kan gaan.

Vanaf nu kan iedereen dus gewoon verse koffiebonen drinken. En dat proef je. Want zeg nu zelf, een brood van de bakker is toch ook lekkerder dan een fabrieksbrood? Met koffie werkt dat precies zo.

Copyright © 2018 Bregman Koffies. All rights reserved.